Gülistan Doku davasında yeni perde: Eski vali eşi ve bilişimci tutuklandı, 'katiller' sloganları yükseldi

ASAYİŞ Yayınlanma : 25 Temmuz 2026 02:35 Düzenleme : 25 Temmuz 2026 02:35
Gülistan Doku davasında yeni perde: Eski vali eşi ve bilişimci tutuklandı, 'katiller' sloganları yükseldi
Gülistan Doku soruşturmasında tutuklanan eski vali eşi Handan Sonel ve bilişimci Mehmet Aca cezaevine gönderildi. Doku ailesi ve destekçileri, şüphelilere 'katiller' diye slogan attı.

Tunceli'de 2020'den beri kayıp olan üniversite öğrencisi Gülistan Doku'ya ilişkin soruşturmada düğüm bir kez daha çözülüyor. Tunceli ve Erzurum Cumhuriyet Başsavcılıkları'nın yürüttüğü soruşturmada, ikinci dalga operasyonla gözaltına alınan 15 şüpheliden 12'si tutuklanırken, 3'ü hakkında adli kontrol kararı verilmişti. Son operasyonlarla gözaltı sayısı 17'ye yükselirken, dikkat çekici isimler de cezaevine gönderildi.

Karatay Belediyesi

Gülistan Doku davasında yeni perde: Eski vali eşi ve bilişimci tutuklandı, \

SORUŞTURMADA YENİ TUTUKLAMALAR

Geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edilen şüphelilerden, eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel'in eşi Handan Sonel ve ACA bilişim şirketinin sahibi Mehmet Aca, 'suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme' suçundan tutuklandı. Güvenlik korucusu F.Ö. ise 'kasten öldürmeye yardım ile suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme' suçlarından tutuklanırken, hafriyat işiyle uğraşan O.Y. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bu son tutuklamalarla birlikte soruşturmadaki tutuklu sayısı 15'e ulaşmış oldu.

DOKU AİLESİNDEN TEPKİ: 'KATİLLER'

Tutuklanan Handan Sonel ve Mehmet Aca'nın cezaevine sevk edildiği anlarda, Gülistan Doku'nun ailesi ve destekçileri 'katiller' sloganları atarak tepkilerini dile getirdi. Bu sloganlar, davanın ne denli hassas bir noktada olduğunu ve adaletin tecellisi beklentisini bir kez daha gözler önüne serdi. Son şüpheli güvenlik korucusu Yılmaz Arslan ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.