Samsun’da meydana gelen trajik bir kazada 12 yaşındaki Güneş Uçak hayatını kaybetti. Uçak’ın yakınları, kazanın gerçekleştiği noktada bir araya gelerek adalet çağrısında bulundu.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ TALEBİ
Grup, ellerinde 'Başka Güneşler sönmesin, hayata yol ver' yazılı dövizlerle yaya geçitlerindeki güvenlik önlemlerinin artırılmasını istedi. Güneş Uçak’ın dayısı Levent Topaloğlu, yaşadıkları acının kelimelerle ifade edilemeyecek kadar derin olduğunu ve Güneş’in yaya geçidinde bisiklet sürerken kusurlu gösterilmesinin aileyi yaraladığını belirtti.

HAYAT VE GÜVENLİK ÜZERİNE DÜŞÜNCELER
Topaloğlu, “Bugün burada yalnızca bir trafik düzenlemesini konuşmak için değil; insan hayatına verilen değeri konuşmak için bir araya geldik” diyerek yetkililere çağrıda bulundu. Yaya geçitlerinin güvenli hale getirilmesi ve denetimlerin artırılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, sürücülere de dikkatli olmaları ve yaya güvenliğine önem vermeleri gerektiğini hatırlattı.







