İstanbul'un Güngören ilçesinde, iki grup arasında 'yan bakma' yüzünden yaşanan kavgada 16 yaşındaki Atlas Çağlayan'ı bıçaklayarak öldüren 15 yaşındaki zanlının savcılıktaki ifadesi gün yüzüne çıktı.

Olayın detayları
Zanlı, ifadesinde Atlas'ın kendisine 'ne bakıyorsun' diyerek küfür ettiğini ve üzerine geldiğini belirterek, 'Üzerimdeki bıçağı çıkartıp salladım. Karnına bir kez bıçağı vurdum' dedi. Olay, 14 Ocak günü saat 20.20 sıralarında Güngören Mehmet Nesih Özmen Mahallesi Emek Sokak'ta meydana geldi. İki grup, bir kafeden çıktıktan sonra 'yan bakma' nedeniyle tartışmaya başladı ve bu tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü.
Zanlının tutuklanması
Bıçaklı kavgada E.Ç. (15), sustalı bıçakla Atlas Çağlayan'ı (16) yaraladı. Ağır yaralanan Atlas, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Olayın ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Güngören Çocuk Büro Amirliği ekipleri, E.Ç.'yi suç aleti bıçakla yakaladı ve gözaltına aldı. Daha sonra Bakırköy Adalet Sarayı'na sevk edilen zanlı, çıkarıldığı hakimlik tarafından tutuklanarak çocuk kapalı cezaevine gönderildi. E.Ç., savcılıkta verdiği ifadesinde, 'Bıçağı karnına bir kez vurdum' şeklinde konuştu.








