Hakkari'de kar seferberliği: 20 bin ton kar şehir dışına taşındı

ÇEVRE Yayınlanma : 05 Ocak 2026 00:21 Düzenleme : 05 Ocak 2026 00:21
Hakkari'de kar seferberliği: 20 bin ton kar şehir dışına taşındı
Hakkari'de yoğun kar yağışı sonrası başlatılan temizlik çalışmalarında 20 bin ton kar şehir dışına taşındı, belediye 29 iş makinesi ve 336 personelle gece gündüz çalışıyor.

Hakkari'de etkisini artırarak sürdüren yoğun kar yağışı, kent genelinde yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Cadde ve sokaklarda biriken kar yığınları nedeniyle Hakkari Belediyesi ekipleri tarafından kapsamlı bir karla mücadele seferberliği başlatıldı. Kent merkezinde kar kalınlığı yaklaşık 1,5 metreye ulaşırken, yüksek kesimlerde ise yer yer 2,5 metreyi aştığı bildirildi.

20 BİN TON KAR TAŞINDI

Özellikle dar sokaklar ve ana arterlerde biriken kar kütleleri, iş makineleri yardımıyla kamyonlara yüklenerek şehir dışına taşınıyor. Yapılan çalışmalar kapsamında şu ana kadar yaklaşık 20 bin ton karın kent dışına çıkarıldığı öğrenildi. Bu devasa miktar, karın şehir içinde erimesinin yaratacağı sel ve ulaşım sorunlarını önlemek amacıyla gerçekleştiriliyor.

GECE GÜNDÜZ DEMEDEN ÇALIŞIYORLAR

Hakkari Belediyesi, karla mücadele çalışmalarını 29 iş makinesi ve 336 personel ile sürdürüyor. Ekipler, akşam saatlerinden itibaren hem araç hem de insan gücüyle gece gündüz demeden sahada görev yaparak ulaşımın aksamaması için yoğun mesai harcıyor. Özellikle yaya ve araç trafiğinin yoğun olduğu bölgeler ile dar sokaklar öncelikli olarak temizleniyor. Belediye yetkilileri, hava koşulları iyileşene kadar çalışmaların aralıksız devam edeceğini vurguladı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.