Hatay'da tedavi edilen yırtıcı kuşlar doğaya salındı

ÇEVRE Yayınlanma : 18 Şubat 2026 09:27 Düzenleme : 18 Şubat 2026 09:27
Hatay'da tedavi edilen yırtıcı kuşlar doğaya salındı
Hatay'da tedavi edilen 7 yırtıcı kuş, sağlıklarına kavuşarak doğaya salındı.

Hatay'da yaralı halde bulunan ve göç sırasında güçten düşerek uçamaz hale gelen 7 yırtıcı kuş, tedavi süreçlerinin ardından özgürlüğe kavuşturuldu.

YABAN HAYVANLARI KURTARILIYOR

Türkiye'nin en güneyinde yer alan Hatay, Afrika ve Avrupa arasında göç eden kuşların güzergahında bulunuyor. Bu bölge, göç esnasında yorgun düşen ve yaralanan pek çok kuşa ev sahipliği yapıyor. Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi, bu kuşların iyileşmesi için büyük çaba harcıyor.

SEVENLERİYLE BULUŞTULAR

İl genelinde yaralı halde bulunan ve tedavi altına alınan orman kartalı, şahin, atmaca ve kukumav türlerinden 7 yırtıcı kuşun tedavisi sona erdi. Sağlıklarına kavuşan bu kuşlar, Antakya ilçesi Alahan Mahallesi'nde doğaya salındılar.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.