Hazine yarın piyasaya çıkıyor

EKONOMİ Yayınlanma : 14 Haziran 2026 13:12 Düzenleme : 14 Haziran 2026 13:14
Hazine yarın piyasaya çıkıyor
Hazine ve Maliye Bakanlığı, 15 Haziran'da iki ayrı ihale düzenleyecek. 8 ay vadeli hazine bonosunun ilk ihracı yapılırken, 2 yıllık devlet tahvili yeniden yatırımcılarla buluşacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, iç borçlanma programı kapsamında yarın iki önemli ihale gerçekleştirecek.

Bakanlık, yatırımcılara hem yeni bir hazine bonosu sunacak hem de daha önce ihraç edilen devlet tahvilini yeniden satışa çıkaracak.

8 AY VADELİ HAZİNE BONOSU İLK KEZ İHRAÇ EDİLECEK

Bakanlığın yayımladığı iç borç ihraç takvimine göre, yarın 8 ay (238 gün) vadeli kuponsuz hazine bonosunun ilk ihracı yapılacak.

Söz konusu ihale, kısa vadeli yatırım araçlarına yönelen yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor.

2 YILLIK TAHVİL YENİDEN SATIŞTA

Aynı gün gerçekleştirilecek ikinci ihalede ise 2 yıl (637 gün) vadeli sabit kuponlu devlet tahvili yeniden ihraç edilecek.

Tahvil, 6 ayda bir yüzde 18,40 kupon ödemesi sağlayacak.

PİYASALARIN GÖZÜ İHALELERDE

Hazine'nin düzenleyeceği ihaleler, yatırımcıların faiz beklentileri ve kamu borçlanma stratejisi açısından önem taşıyor.

Özellikle tahvil ve bono piyasasında işlem yapan yatırımcılar, ihalelerden çıkacak sonuçları yakından izleyecek.

İÇ BORÇLANMA PROGRAMI DEVAM EDİYOR

Hazine ve Maliye Bakanlığı, yıl boyunca belirlenen iç borçlanma programı doğrultusunda farklı vadelerde bono ve tahvil ihraçlarını sürdürüyor.

Yarın gerçekleştirilecek ihalelerin ardından oluşacak faiz oranları ve yatırımcı talebi, piyasalardaki genel görünüm açısından önemli sinyaller verecek.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.