Sakarya Ticaret Borsası’nın yeni hizmet binasının açılışında konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, tarım ve hayvancılığın zorluklarına değinerek, "Dünyada kim lider olacak derseniz, dünyayı doyuranlar lider olacak" dedi. Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin tarım potansiyeline vurgu yaparak, coğrafyamızın kıymetini bilmemiz gerektiğini belirtti.

Sakarya'nın tarımsal gücü
Konuşmasında Sakarya'nın tarım arazileri hakkında bilgiler veren Hisarcıklıoğlu, "Sakarya 126 bin hektar tarım arazisine sahip. Sulanan alanların oranı yüzde 43. Yıllık 95 bin ton fındık üretimiyle Türkiye’de üçüncü sıradayız, dış mekan süs bitkiciliğinde birinciyiz. Mısırda yıllık 380 bin ton üretim yapıyoruz ve Geyve, ayva üretiminde Türkiye birincisi" ifadelerini kullandı. Yeni hizmet binasıyla birlikte Sakarya'nın ticaret hayatına önemli katkılarda bulunulacağını vurguladı.

Dünya tarımında kritik rol
Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin coğrafi konumunu tarım ve hayvancılık açısından değerlendirdi. "Dünyada bu sektör azalmaya devam ediyor. Her yıl dünya nüfusu bir Türkiye kadar artarken, zenginleşen insanlar da artıyor. Bu durum tarım ve hayvancılığın önemini daha da artırıyor" dedi. Ayrıca, Türkiye’nin tarımsal modelinin diğer ülkeler için örnek teşkil ettiğini belirtti ve artık model almadıklarını, model sattıklarını ifade etti.







