İkinci el otomobil piyasasında yaşanan durgunluk, yaz sezonuna rağmen devam ediyor. Yapılan fiyat indirimlerine karşın, satışlarda beklenen hareketlilik bir türlü sağlanamadı.

FİYATLARDA DENGELENME GÖRÜLÜYOR
Sektör temsilcileri, fiyatlardaki köpüğün kalktığını ifade ederken, ekonomik koşullar, faiz oranları ve tüketici alışkanlıklarının piyasayı etkilediğini belirtiyor. Özellikle 800 bin ile 1 milyon 200 bin lira arasındaki otomatik vites araçlar, alıcıların en çok tercih ettiği segmentler arasında yer alıyor.
ELEKTRİKLİ ARAÇLARA ARTAN İLGİ
Oto galerici Hakan Eryüksel, elektrikli araçlara olan ilginin arttığını ve insanların bu araçlara alışmaya başladığını vurguladı. Önceden şarj konusunda çekinceler olsa da, artık bu konuya dair çözümler üretildiğini söyledi. Elektrikli araçların şehir içindeki kullanımı artarken, birçok işletme de bu dönüşüme ayak uydurarak şarj istasyonları kuruyor ve elektrikli araç alım satımı yapıyor.







