İlaca erişim için dev destek! 2025’te 5 milyar TL ayrıldı

SAĞLIK Yayınlanma : 31 Mayıs 2026 12:51 Düzenleme : 31 Mayıs 2026 12:55
İlaca erişim için dev destek! 2025’te 5 milyar TL ayrıldı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ilaca erişimi kolaylaştırmak amacıyla 2025 yılında eczacılara 5 milyar TL destek sağlandığını açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Türk Eczacıları Birliği (TEB) arasında yürütülen iş birliği kapsamında eczacılara sağlanan desteklere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Işıkhan, 2025 yılında ilaca erişimin kolaylaştırılması amacıyla eczacılara 5 milyar TL destek verildiğini duyurdu.

SOSYAL MEDYADAN AÇIKLADI

Bakan Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda son yıllarda eczacılara verilen desteklerin düzenli olarak artırıldığını belirtti. Açıklamaya göre 2023 yılında 2 milyar TL, 2024 yılında 3,8 milyar TL, 2025 yılında ise 5 milyar TL destek sağlandı.

İLACA ERİŞİMDE İYİLEŞTİRMELER SÜRÜYOR

Vedat Işıkhan, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Sosyal Güvenlik Kurumumuz (SGK) ve Türk Eczacıları Birliği (TEB) arasında imzaladığımız protokoller sayesinde ilaca erişimde her dönem iyileştirmeler gerçekleştirdik.

"5 MİLYAR TL DESTEK"

2025 yılında sağladığımız 5 milyar TL destek ile eczacılarımızın yanında olduk, vatandaşlarımızın ilaca ve tedavi yöntemlerine erişimini kolaylaştırdık."

ECZACILARA DESTEK ARTARAK DEVAM ETTİ

Bakanlığın açıkladığı rakamlar, son üç yılda eczacılara yönelik desteklerin önemli ölçüde arttığını ortaya koydu.

Sağlanan finansal katkının hem eczanelerin sürdürülebilirliğine hem de vatandaşların ilaç ve tedavi hizmetlerine daha kolay ulaşmasına katkı sağlaması hedefleniyor.

VATANDAŞLARIN TEDAVİYE ERİŞİMİ KOLAYLAŞACAK

Yetkililer, SGK ve TEB arasında sürdürülen protokoller sayesinde sağlık hizmetlerine erişimin güçlendirilmesi ve vatandaşların ihtiyaç duyduğu ilaçlara kesintisiz ulaşabilmesi için çalışmaların devam edeceğini belirtiyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.