Yer yer 50-60 metre uzunluğa ulaşan yarığın genişliğinin 1 ila 2 metre arasında değiştiği bildirildi.
Gece meydana geldi, sabah fark edildi
Görgü tanıklarının ifadelerine göre, olay gece saatlerinde sessizce meydana geldi. Herhangi bir deprem ya da patlama hissedilmedi. Ancak sabah saatlerinde tarlasına giden vatandaşlar, toprağın ortadan ikiye ayrıldığını görünce büyük şaşkınlık yaşadı.
Can kaybı yok, araştırma başlatıldı
Olayda herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmazken, çevredeki bazı tarım arazilerinde kısmi zarar oluştu. Yarığın nedenine ilişkin olarak yetkililer tarafından inceleme başlatıldığı bildirildi. Toprak hareketinin doğal bir çökme mi yoksa farklı jeolojik süreçlerden mi kaynaklandığı yapılan araştırmalar sonucunda netlik kazanacak.
Vatandaşlar tedirgin
Yaşanan olay sonrası bölge halkı endişeli. Daha önce böyle bir durumla karşılaşmadıklarını belirten vatandaşlar, “Toprak resmen ikiye bölündü, ilk kez böyle bir şey görüyoruz” diyerek yaşadıkları tedirginliği dile getirdi.
Uyarı: Yarığa yaklaşmayın
Yetkililer, halkın güvenliği için yarığın çevresine yaklaşılmaması konusunda uyarılarda bulundu. Bölgedeki gelişmelerin yakından takip edildiği ve gerekli önlemlerin alınacağı açıklandı.







