15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle İstanbul'da çeşitli etkinlikler gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda, İstanbul Boğazı'na açılan tekneler, 15 Temmuz şehitleri anısına anlamlı bir kortej oluşturdu.

253 TEKNE BOĞAZ'A AÇILDI
Bu özel anma etkinliğinde, toplamda 253 tekne, şehitler için Boğaz’a açıldı. 15 Temmuz hain darbe girişiminin halk direnişi ile bertaraf edildiği günün 10’uncu yıl dönümünde, tekneler, İstanbul Boğazı'nda bir araya geldi.

DİĞER KURUMLAR DA KORTEJDE YER ALDI
Kortejde, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı'nın gemileri ve botları yer aldı. Bu sırada, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ve Sahil Güvenliği'ne bağlı gemiler, boğazı geçerken su selamı gösterisi de yaparak, anma etkinliğine görsel bir zenginlik kattı. Vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla bu anlamlı anı izleyerek, şehitleri andı.








