İstanbul'da hayat kurtaran kahramanlar: Kadın ambulans sürücüleri direksiyon başında

YAŞAM Yayınlanma : 08 Mart 2026 08:48 Düzenleme : 08 Mart 2026 08:48
İstanbul'da hayat kurtaran kahramanlar: Kadın ambulans sürücüleri direksiyon başında
İstanbul'da görev yapan Sevinç Keskinoğlu ve Esma Dandıl adlı kadın ambulans sürücüleri, mesleklerine olan tutkuları ve özverileriyle hayat kurtarıyor. Trafikte aldıkları olumlu tepkiler onları motive ederken, vatandaşlardan daha duyarlı ol
İstanbul'da hayat kurtaran kahramanlar: Kadın ambulans sürücüleri direksiyon başında

İstanbul'da görev yapan motorlu ambulans sürücüsü Sevinç Keskinoğlu ve ambulans sürücüsü Esma Dandıl, zorlu görevlerini özveriyle yerine getirerek hayat kurtarmaya devam ediyor. Yıllardır sahadaki deneyimleriyle hem mesleklerine olan tutkularını hem de kadınların her alanda başarılı olabileceğini kanıtlıyorlar.

MOTOSİKLET TUTKUSU MESLEKLE BİRLEŞTİ

Motorlu ambulans sürücüsü Sevinç Keskinoğlu, dokuz yıldır ambulans servisinde görev yaptığını ve sağlıkçı olarak başladığı kariyerini kurum içi aldığı eğitimlerle sürücülüğe taşıdığını belirtti. Keskinoğlu, motosiklet kullanmanın kendisi için bir tutku olduğunu ve bu tutkuyu mesleğiyle birleştirdiği için çok mutlu olduğunu ifade etti. Kadınların her işin üstesinden gelebileceğine inancını dile getiren Keskinoğlu, trafikte karşılaştıkları olumlu tepkilerin kendilerini daha da motive ettiğini söyledi. Vatandaşlardan mesleklerine karşı daha duyarlı olmalarını rica eden Keskinoğlu, bu mesleğin zorluklarına görev bilinciyle yaklaştıklarını vurguladı.

OLUMLU TEPKİLER MOTİVASYON KAYNAĞI

Yaklaşık on üç yıldır sağlık sektöründe hizmet veren ve son beş yıldır ambulans sürücülüğü yapan Esma Dandıl ise, aldığı tüm eğitimleri tamamladıktan sonra aktif olarak direksiyon başında olduğunu belirtti. Ambulans sürmeyi çok sevdiğini söyleyen Dandıl, çevreden aldığı olumlu tepkilerin kendisini daha da motive ettiğini dile getirdi. İlk defa kadın sürücü gördüğünü söyleyen ve kendisini tebrik eden vatandaşlara teşekkür eden Dandıl, bu mesleği kendi isteğiyle severek sürdürdüğünü ifade etti. İstanbul trafiğinde 'fermuar' tekniğinin yeterince uygulanmadığına dikkat çeken Dandıl, vatandaşlardan bu konuda yardımcı olmalarını talep etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.