İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından 2018 yılında trafiği rahatlatmak amacıyla başlatılan Dolmabahçe-Levazım Tüneli projesi, Ekrem İmamoğlu döneminde durdurulunca vatandaşlar büyük sıkıntılar yaşamaya başladı. Saatlerce trafikte bekleyenler, Beşiktaş Kadırgalar Caddesi'ndeki atıl şantiye alanına tepki gösteriyor. Tünelin yaklaşık 8 kilometre uzunluğunda olması planlanıyor ve bu sayede 1,5 saatlik trafik 10 dakikaya inebilecekti, ancak 7 yıldır ilerleme yok.

TÜNELİN İPTALİ VE YENİ ÇALIŞMALAR
İBB, araç tüneli inşaatını iptal ederek aynı alanda yağmur suyu tüneli inşaatını sürdürüyor. Projenin Levazım kısmındaki malzemeler güvenliksiz bir şekilde dışarıda bırakılmış durumda ve isteyenler kazılan alana kadar girebiliyor. Havadan çekilen görüntüler, yarım kalan tünelin ne kadar ihmal edildiğini gözler önüne seriyor.

VATANDAŞLARIN TEPKİLERİ
Beşiktaş'ta yaşayan Mümin Topcan, projenin durdurulmasını 'yönetimin beceriksizliği' olarak nitelendirerek, özellikle maç günlerindeki trafiğin artığını vurguladı. Motosiklet sürücüsü Ahmet Çınar, trafiğin motorcuları bile zorladığını söylerken; ambulans şoförü Ammar Şirayacı ve turizm şoförü Bayram Demir, tünelin bitmemesinin İstanbul halkına eziyet olduğunu ifade etti.







