Gümüşhane'nin Özkürtün beldesinde bu yıl da üniversite öğrencilerinin gönüllü katılımıyla ramazan davulculuğu geleneği yaşatılıyor. Geçtiğimiz yıl başlatılan proje, Kürtün Meslek Yüksekokulu tarafından sürdürülüyor.

GELECEĞİN İTFAİYE ERLERİ SAHURDA GÖREV BAŞINDA
Özkürtün beldesinin sokaklarını sahur vakti şenlendirenler, bu yıl Kürtün Meslek Yüksekokulu Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölümü öğrencileri oldu. Alperen Altuntaş, Soner Evsen, Yusuf Sobay, Merve Köse ve Esma Şimşek'ten oluşan ekip, ramazan ayının manevi atmosferini mahalle mahalle dolaşarak vatandaşlara taşıyor. İtfaiyecilik gibi disiplin gerektiren bir alanda eğitim alan gençlerin gönüllü olarak bu geleneğe sahip çıkması, belde halkı tarafından büyük takdir topluyor.

ÜNİVERSİTE VE ŞEHİR KAYNAŞMASININ GÜZEL BİR ÖRNEĞİ
Özkürtün Belediyesi ve üniversite iş birliğiyle yürütülen bu çalışma, yalnızca bir sahur uyandırma hizmeti olmanın ötesinde, üniversite ile şehrin kaynaşmasının da en güzel örneklerinden biri olarak öne çıkıyor. Ritimleriyle sahurun sessizliğini bozan bu gençler, ramazanın paylaştıkça çoğalan birlik ve beraberlik ruhunu mahalle mahalle yayıyor.







