Jandarmadan köy okuluna 'can suyu': Tarihi yapı yenilendi, nüfus arttı

ÇEVRE Yayınlanma : 21 Mayıs 2026 18:32 Düzenleme : 21 Mayıs 2026 18:32
Jandarmadan köy okuluna 'can suyu': Tarihi yapı yenilendi, nüfus arttı
Malatya'da jandarma ekipleri, Hekimhan'daki tarihi Söğüt İlkokulu'nda kapsamlı bakım ve onarım yaptı. Bu destek, okulu yeniden açarak mahallede nüfus artışına yol açtı.
Jandarmadan köy okuluna 'can suyu': Tarihi yapı yenilendi, nüfus arttı

Malatya'nın Hekimhan ilçesinde, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin girişimiyle Söğüt Mahallesi'ndeki tarihi Söğüt İlkokulu ve Halk Eğitim Merkezi binasında kapsamlı bir bakım, onarım ve çevre düzenleme çalışması gerçekleştirildi. Bu anlamlı destek, köy okulunun kaderini değiştirerek mahallenin yeniden canlanmasına vesile oldu.

Jandarmadan köy okuluna \

TARİHİ OKULA YENİDEN HAYAT VERİLDİ

1940'lı yıllarda inşa edilen ve zamanla ciddi yıpranmalar yaşayan Söğüt İlkokulu'nun tadilatı, Malatya İl Jandarma Komutanlığı ve Hekimhan İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yoğun gayretleriyle tamamlandı. Ekipler, okul binasının boyanması, tadilatı, çevre düzenlemesi ve güvenlik önlemlerinin alınması gibi birçok alanda yenileme çalışması yürüttü. Halk Eğitim Merkezi'nde de benzer çalışmaların yapılacağı belirtildi.

Jandarmadan köy okuluna \

ASKERLERİN EMEĞİ KIRSAL YAŞAMI CANLANDIRDI

Mahalle Muhtarı İsmail Yaşar, jandarma ekiplerinin gösterdiği özveriden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Askerlerimiz burada büyük emek veriyor. Okulumuzun çevre düzenlemesi, boyanması ve güzelleştirilmesi için harcadıkları çaba takdire şayan. Okulun kapalı olduğu dönemlerde mahallemizden göç yaşanıyordu ancak okulun yeniden eğitime açılmasıyla birlikte aileler köye dönmeye başladı. Kışın 10 hane iken şimdi 46 haneye ulaştık. Bu canlanmada emeği geçen herkese, özellikle Malatya Valisi Seddar Yavuz'a, İl Jandarma Komutanlığı'na ve görev yapan askerlerimize mahallem adına minnettarım." dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.