Kadınların “şalvar gecesi” köyü yakıyordu!

HAYATIN İÇİNDEN Yayınlanma : 28 Haziran 2025 11:17
Kadınların “şalvar gecesi” köyü yakıyordu!
Kadınlar arasında düzenlenen “şalvar gecesi” etkinliğinde çıkan yangın, faciaya ramak kala söndürüldü. Havai fişeklerin neden olduğu yangında köylüler kabus gibi bir gece yaşarken kadınların eğlencesi yarıda kaldı

Kadınların geleneksel “şalvar gecesi” eğlencesi neredeyse bir köyün yok olmasına sebep oluyordu. Olaylı gecede atılan havai fişekler kuru otları tutuşturunca korku dolu anlar yaşanırken yangına kısa sürede müdahale edilmesi olası bir faciayı önledi.

kadinlarin-salvar-gecesi-koyu-yakiyordu-2.jpeg

Olay Bursa'nın Karacabey ilçesi Ovaesemen Köyü'nde meydana geldi. Köylü kadınların geleneksel olarak her yıl gerçekleştirdikleri “şalvar gecesi” etkinliğinde hava fişek atıldı.

Ancak fişekler otları tutuşturunca alevler kısa sürede büyüyerek çevreyi sardı.

kadinlarin-salvar-gecesi-koyu-yakiyordu-3.jpeg

Paniğe neden olan yangın köylülerin müdahalesiyle daha fazla büyümeden söndürüldü.

Kadınlar arasında düzenlenen etkinlikte köylüler kabusu yaşarken “şalvar gecesi” ise yangın sebebiyle yarıda kaldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.