Edirne'nin Kapıkule Sınır Kapısı'nın karşısındaki Bulgaristan gümrüğünde, Türkiye'ye giriş yapmaya çalışan iki ayrı araçta toplamda 96 bin 850 Euro'luk beyan edilmemiş nakit para bulundu. Bu durum, sınır geçişlerindeki denetimlerin ne denli kritik olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.
Risk Analizi Sonucu Ortaya Çıkan Nakitler
İlk olayda, Almanya'dan Türkiye'ye seyahat eden yabancı plakalı bir otomobil, Kapitan Andreevo Sınır Kapısı'nda risk analizi kapsamında detaylı incelemeye alındı. Aracın Alman sürücüsü ve Türk yolcusu, beyan edecekleri herhangi bir nakit veya eşya olmadığını ifade etti. Ancak gümrük memurlarının titiz çalışması sonucunda, ön yolcu koltuğunun altında şeffaf bir folyoya sarılmış 67 bin 350 Euro bulundu. Yapılan tespitlerde paranın araç sürücüsüne ait olduğu anlaşıldı.
İkinci Olayda Valizde Gizlenmiş Para Bulundu
Benzer bir durum, aynı saatlerde sınır kapısına gelen başka bir araçta da yaşandı. Bulgaristan vatandaşı sürücünün kullandığı araçta bulunan Alman vatandaşı yolcunun valizinde yapılan detaylı arama neticesinde, beyan edilmemiş 29 bin 500 Euro'ya el konuldu. Bu iki ayrı olayda toplamda 96 bin 850 Euro'nun ele geçirilmesiyle ilgili olarak Haskovo Bölge Savcılığı'nın gözetiminde soruşturma başlatıldı.








