Karabük Üniversitesi öğrencisinden uluslararası başarı: Belgeseli birinciliği kaptı!

KÜLTÜR SANAT Yayınlanma : 09 Aralık 2025 15:48 Düzenleme : 09 Aralık 2025 15:48
Karabük Üniversitesi öğrencisinden uluslararası başarı: Belgeseli birinciliği kaptı!
Karabük Üniversitesi öğrencisi Enes Sirkeci'nin 'Bozkırda Bir Adam Doğan' adlı belgeseli, HAK-İŞ Uluslararası Kısa Film Yarışması'nda 'En İyi Film' ödülünü kazandı. Belgesel, görme engelli çiftçi ve müzisyen Doğan Yurt'un ilham veren yaşamı

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Enes Sirkeci, yönetmenliğini üstlendiği 'Bozkırda Bir Adam Doğan' adlı belgeseliyle HAK-İŞ 14. Uluslararası Kısa Film Yarışması'nda 'En İyi Film' ödülünü kazandı. Belgesel, doğuştan görme engelli çiftçi ve müzisyen Doğan Yurt'un yaşam mücadelesini konu alıyor.

GÖZ KAMAŞTIRAN BELGESEL BAŞARISI

Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ) tarafından bu yıl 14'üncüsü düzenlenen prestijli kısa film yarışmasında, KBÜ'lü öğrenci Enes Sirkeci'nin 'Bozkırda Bir Adam Doğan' isimli eseri, 'Birinci En İyi Film Ödülü'ne layık görüldü. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın destekleriyle gerçekleşen ödül törenine, Azerbaycan Ankara Büyükelçiliği Kültür Müsteşarı Samir Abbasov, Sinema Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Bilge Kılıç Çakır ve HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan gibi önemli isimler katıldı. Yönetmen Sirkeci, ödülünü HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan'dan aldı.

DOĞAN YURT'UN İLHAM VEREN HİKAYESİ

Belgesel, Çankırı'nın Kahyalı köyünde yaşayan ve doğuştan görme engelli olan Doğan Yurt'un tarım, hayvancılık ve müzikle dolu hayatını gözler önüne seriyor. Yurt'un çocukluk yıllarındaki zorluklara rağmen saz çalmayı öğrenmesi, düğünlerde sahne alması ve ardından çiftçiliğe yönelerek bölgesinde tanınan bir sima haline gelmesi, filmin merkezinde yer alıyor. Bu etkileyici çalışmanın danışmanlığını ise KBÜ Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı ve Türker İnanoğlu Film Atölyesi (TİFA) Koordinatörü Doç. Dr. Burak Türten üstlendi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.