Karabük ve Yıldız Teknik üniversiteleri iş birliği için bir araya geldi

EĞİTİM Yayınlanma : 23 Mayıs 2026 05:07 Düzenleme : 23 Mayıs 2026 05:07
Karabük ve Yıldız Teknik üniversiteleri iş birliği için bir araya geldi
Karabük Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi, akademik ve bilimsel iş birliği için bir araya gelerek ortak projeler geliştirmeyi hedefliyor.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) ile Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) arasında iş birliği görüşmeleri gerçekleştirildi. Karabük Üniversitesi heyeti, akademik ve bilimsel iş birliklerini geliştirmek amacıyla Yıldız Teknik Üniversitesi'ni ziyaret etti.

Karabük ve Yıldız Teknik üniversiteleri iş birliği için bir araya geldi 1

ORTAK PROJELER ELE ALINDI

Görüşmelerde ortak projeler ve yükseköğretimde stratejik iş birlikleri ele alındı. Yıldız Teknik Üniversitesi’nde düzenlenen 'Yıldız Teknik Üniversitesi ve Karabük Üniversitesi Tanışma Toplantısı' kapsamında iki üniversitenin yönetici ve akademisyenleri bir araya geldi. Programda akademik, bilimsel ve teknolojik alanlarda yürütülebilecek ortak çalışmalar değerlendirildi.

Karabük ve Yıldız Teknik üniversiteleri iş birliği için bir araya geldi 2

ÖNEMLİ KAZANIMLAR HEDEFLENİYOR

Programın açılışında konuşan YTÜ Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Özer Çınar, üniversiteler arasındaki kurumsal iş birliklerinin yükseköğretimde ortak gelişim kültürünü güçlendirdiğini belirtti. KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş ise bu tür temasların bilgi paylaşımı ve ortak çalışma kültürüne katkı sunduğunu ifade etti. Ayrıca, Karabük Üniversitesi'nin UNESCO Kürsüsü kapsamında uluslararası konferanslar ve akademik iş birlikleri yürüttüğünü vurguladı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.