Sinop'ta TOKİ Şehit Fatih Erer Ortaokulu öğrencileri, 'BlackSea Awareness for Everyone' adlı eTwinning projesi kapsamında önemli bir çevre bilinci çalışması yürüttü. Öğrenciler, akarsuların Karadeniz üzerindeki etkilerini yerinde incelemek ve gözlemlemek amacıyla Ayancık ilçesinde bir saha çalışması gerçekleştirdi.

AKARSU KİRLİLİĞİ VE DENİZ ETKİLERİ GÖZLEMLENDİ
Ayancık Çayı'nda su analizi yaparak akarsuyun güncel durumunu değerlendiren öğrenciler, aynı zamanda kıyı şeridindeki atık envanterini de çıkardı. Bu çalışma sayesinde, akarsular aracılığıyla denize taşınan kirliliğin boyutunu somut bir şekilde gözlemleme fırsatı buldular.

KARADENİZ'İN KORUNMASI İÇİN FARKINDALIK YARATMA HEDEFİ
Proje yürütücüleri, akarsuların korunmasının Karadeniz'in geleceği açısından hayati önem taşıdığını vurgulayarak, "Koruduğumuz her akarsu, kurtardığımız bir deniz demektir" mesajını iletti. Saha çalışmasıyla projenin uygulama kısmını tamamlayan öğrenciler, topladıkları verilerle Karadeniz'in korunmasına yönelik toplumsal farkındalığı artırmayı amaçlıyor.







