Karadeniz'in geleceği için öğrenciler Ayancık Çayı'nda saha çalışması yaptı

ÇEVRE Yayınlanma : 17 Şubat 2026 13:24 Düzenleme : 17 Şubat 2026 13:24
Karadeniz'in geleceği için öğrenciler Ayancık Çayı'nda saha çalışması yaptı
Sinop'taki öğrenciler, eTwinning projesi kapsamında Ayancık'ta akarsu kirliliğini inceleyerek Karadeniz'in korunması için farkındalık oluşturmayı hedefledi.
Karadeniz'in geleceği için öğrenciler Ayancık Çayı'nda saha çalışması yaptı

Sinop'ta TOKİ Şehit Fatih Erer Ortaokulu öğrencileri, 'BlackSea Awareness for Everyone' adlı eTwinning projesi kapsamında önemli bir çevre bilinci çalışması yürüttü. Öğrenciler, akarsuların Karadeniz üzerindeki etkilerini yerinde incelemek ve gözlemlemek amacıyla Ayancık ilçesinde bir saha çalışması gerçekleştirdi.

AKARSU KİRLİLİĞİ VE DENİZ ETKİLERİ GÖZLEMLENDİ

Ayancık Çayı'nda su analizi yaparak akarsuyun güncel durumunu değerlendiren öğrenciler, aynı zamanda kıyı şeridindeki atık envanterini de çıkardı. Bu çalışma sayesinde, akarsular aracılığıyla denize taşınan kirliliğin boyutunu somut bir şekilde gözlemleme fırsatı buldular.

KARADENİZ'İN KORUNMASI İÇİN FARKINDALIK YARATMA HEDEFİ

Proje yürütücüleri, akarsuların korunmasının Karadeniz'in geleceği açısından hayati önem taşıdığını vurgulayarak, "Koruduğumuz her akarsu, kurtardığımız bir deniz demektir" mesajını iletti. Saha çalışmasıyla projenin uygulama kısmını tamamlayan öğrenciler, topladıkları verilerle Karadeniz'in korunmasına yönelik toplumsal farkındalığı artırmayı amaçlıyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.