Karaman'da Anneler Günü vesilesiyle düzenlenen etkinlikte, öğrenci velisi anneler, kentin tescilli yöresel lezzeti batırığı en güzel şekilde hazırlamak için kıyasıya bir yarış içerisine girdi.

YUNUS EMRE ORTAOKULU'NU KAPSIYOR
Sekiçeşme Mahallesi’nde bulunan Yunus Emre Ortaokulu’nda gerçekleşen etkinlik, okul aile birliğinin desteğiyle gerçekleştirildi. Karaman’ın coğrafi işaretli ve tescilli lezzetlerinden biri olan batırığı hazırlamak üzere 4 grup halinde yarışan anneler, hünerlerini sergiledi.

DEĞERLİ JÜRİ ÜYELERİ BELİRLENDİ
Yarışmanın jüri üyeliğini Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, Araştırma Görevlisi Dr. Serkan Semit, Öğretim Görevlisi Dr. Mustafa Akturfan, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Sekman, iş adamı İhsan Duru ve Karaman Gastronomi ve Tanıtım Derneği Başkanı Muharrem Aysan üstlendi. Yunus Emre Ortaokulu Müdürü Ali Köktaş, annelerin kıymetini vurgulayarak, bu etkinliği düzenlemenin önemini dile getirdi.








