Karaman İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 23-29 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen asayiş ve narkotik uygulamalarında çok sayıda ruhsatsız silah ve uyuşturucu madde ele geçirilirken, çeşitli suçlardan aranan 10 şahıs yakalanarak tutuklandı.
Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan denetimlerde toplam 2 bin 142 kişi sorgulandı. Aralarında çeşitli suçlardan arama kaydı bulunan 10 kişi gözaltına alındıktan sonra çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Trafik ekiplerince yapılan denetimlerde ise alkollü araç kullanan 11 sürücü, ehliyetsiz ya da yetersiz ehliyetle araç kullanan 42 kişi ile kamu düzenini bozacak şekilde araç kullanan 41 sürücüye idari para cezası uygulandı. Toplamda 75 araç trafikten men edilirken, 14 sürücünün ehliyetine el konuldu.
Narkotik ekiplerinin gerçekleştirdiği uygulamalarda ise 8 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet ruhsatsız tüfek, 8 adet kesici-delici alet, 343 adet tabanca/av tüfeği fişeği ele geçirildi. Ayrıca 550 adet sentetik ecza, 136 gram bonzai, 2 gram metamfetamin, 1 gram A.M.G. bonzai hammaddesi, 1 gram eroin ve 18 kök kenevir de ele geçirilen maddeler arasında yer aldı.
Karaman Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, halkın huzur ve güven ortamının korunması amacıyla denetim ve uygulamaların kararlılıkla sürdürüleceği belirtildi.







