Karatay'da 'Bir Atık Çok Şey Değiştirir' yarışması sonuçlandı

ÇEVRE Yayınlanma : 04 Haziran 2026 16:12 Düzenleme : 04 Haziran 2026 17:08
Karatay'da 'Bir Atık Çok Şey Değiştirir' yarışması sonuçlandı
Karatay'da düzenlenen 'Bir Atık Çok Şey Değiştirir' yarışması sona erdi. Öğrenciler, çevre bilincini artırarak 47 bin kilogram atık topladı. Ödüller sahiplerini buldu.

Karatay İlçe Belediyesi ve Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen "Bir Atık Çok Şey Değiştirir" Atık Toplama Yarışması, büyük bir başarıyla sona erdi.

Bu yarışma, çevre bilincini artırmak ve öğrenciler arasında atıkların kaynağında ayrı toplanmasını teşvik etmek amacıyla gerçekleştirildi.

YARIŞMA DETAYLARI

16 Mart - 22 Mayıs 2026 tarihleri arasında düzenlenen yarışmada, öğrenciler geri dönüştürülebilir atık, elektronik atık ve bitkisel atık yağ topladı.

Yarışma sonucunda toplamda 47 bin 392 kilogram atık geri dönüşüme kazandırılarak çevrenin korunmasına önemli bir katkı sağlandı. İlkokullar kategorisinde Halil Bahçeci İlkokulu birinci olurken, Ovakavağı İmam Hatip Ortaokulu ortaokullar kategorisinde birinciliği elde etti.

Karatay\

ÇEVRE BİLİNCİNE ÖNEM VERİYORUZ

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, çevreyi korumanın geleceğe karşı bir sorumluluk olduğunu vurgulayarak, "Çocuklara bırakılacak en değerli miras temiz bir çevredir" dedi.

Ayrıca, sıfır atık çalışmalarının önemine değinen Kılca, "Bazen küçük gibi görünen bir atık, büyük değişimlerin başlangıcı olabilir" diyerek, katılan tüm öğrencileri tebrik etti. Yarışmanın, geri dönüşüm bilincinin yaygınlaşmasına önemli katkı sağladığına dikkat çekildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.