Balıkesir'in Karesi ilçesinde, toplumsal dayanışmanın en güzel örneklerinden biri, Karesi Merkez Zafer İlkokulu'nda gerçekleştirilen 'Okulumda KANpanya Var!' etkinliğiyle hayat buldu.

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLERİNDEN DESTEK
Eğitimciler ve veliler, Türk Kızılay ile iş birliği içinde düzenlenen bu anlamlı etkinlikte kan bağışında bulundu. Etkinliğe katılan İl Millî Eğitim Müdürü Selehattin Kal ve Karesi İlçe Millî Eğitim Müdürü Sami Günnü, bağışların hayati önemine dikkat çekerek destek verdiler. Okul yönetimi, öğretmenler ve velilerin yoğun katılım gösterdiği kampanya, toplumsal bilinci artırmayı amaçladı.

25. KEZ KAN BAĞIŞI YAPTI
Kampanya kapsamında, İl Millî Eğitim Müdürü Selehattin Kal, 25. kez kan bağışında bulunarak örnek bir davranış sergiledi. Bağış sonrası yaptığı açıklamada, tüm vatandaşları kan bağışına davet eden Kal, kanın insan hayatında ne denli önemli bir yer tuttuğunu vurguladı. Kal, "Kan, kaynağı sadece insan olan ve yapay olarak üretilemeyen hayati bir sıvıdır. Bugün vereceğimiz bir ünite kan, yarın hiç tanımadığımız bir insanın, bir çocuğun ya da bir annenin hayatını kurtarabilir." diyerek bu konuda toplumsal farkındalığın artırılmasının önemine değindi.







