Kars'ta dev operasyon: 5 milyon liralık kaçak ürünler darmadağın!

ASAYİŞ Yayınlanma : 10 Haziran 2026 00:41 Düzenleme : 10 Haziran 2026 00:41
Kars'ta dev operasyon: 5 milyon liralık kaçak ürünler darmadağın!
Kars'ta düzenlenen operasyonda piyasa değeri 5 milyon 250 bin TL olan 2080 adet gümrük kaçağı parfüm, gözlük ve saat ele geçirildi, 3 şüpheli hakkında işlem yapıldı.

Kaçakçılığa geçit yok! Kars'ta emniyet güçleri tarafından düzenlenen operasyonlarda, toplam değeri 5 milyon 250 bin lirayı bulan gümrük kaçağı ürünler ele geçirildi. Bu büyük operasyonda 3 şüpheli hakkında da yasal işlem başlatıldı.

Büyükşehir

PİYASA DEĞERİ MİLYONLARI BULAN KAÇAK ÜRÜNLERE EL KONULDU

Kars Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde Kars Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü titiz çalışmalar meyvesini verdi. İl merkezinde kaçakçılık faaliyetlerini engellemek ve suç unsurlarını ortaya çıkarmak amacıyla gerçekleştirilen operasyonlarda, istihbari bilgiler ışığında belirlenen 3 iş yerine eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Yapılan detaylı aramalarda, çeşitli markalara ait binlerce gümrük kaçağı parfüm, gözlük ve saat ele geçirildi. Toplamda 2 bin 80 adet bu tür emtia, operasyonun boyutunu gözler önüne serdi.

VERGİ KAYIPLARI VE HAKSIZ KAZANÇ ÖNLENİYOR

Ele geçirilen kaçak ürünlerin toplam piyasa değerinin tam 5 milyon 250 bin lira olduğu belirlendi. Bu önemli operasyonun ardından, olayla bağlantısı tespit edilen 3 şüpheli hakkında 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na Muhalefet suçundan adli işlem başlatıldı. Kars Emniyet Müdürlüğü, kaçakçılıkla mücadelenin kararlılıkla süreceğinin altını çizerek, haksız kazancın önlenmesi, vergi kayıplarının engellenmesi ve vatandaşların güvenli alışveriş yapabilmesi adına denetim ve operasyonların kesintisiz devam edeceğini duyurdu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.