Kars'ta mera alanları için büyük destek: 12 ton gübre ve 6 bin 150 kilogram tohum

YAŞAM Yayınlanma : 22 Haziran 2026 15:40 Düzenleme : 22 Haziran 2026 15:40
Kars'ta mera alanları için büyük destek: 12 ton gübre ve 6 bin 150 kilogram tohum
Kars'ta yürütülen Mera Islahı Projesi kapsamında, 12 ton gübre ve 6 bin 150 kilogram korunga tohumu üreticilere dağıtıldı. Hedef, mera verimliliğini artırmak ve sürdürülebilir hayvancılığı desteklemek.
Kars'ta mera alanları için büyük destek: 12 ton gübre ve 6 bin 150 kilogram tohum

Kars'ta hayvancılığın desteklenmesi ve mera verimliliğinin artırılması için önemli bir adım atıldı. Mera Islahı ve Amenajman Projesi kapsamında, bin 200 dekarlık mera alanına 12 ton gübre uygulanırken, 41 üreticiye toplamda 6 bin 150 kilogram korunga tohumu dağıtıldı.

Kars\

PROJE AÇILIŞI KUYUCUK KÖYÜ'NDE GERÇEKLEŞTİ

Kars'ın Kuyucuk köyünde yapılan Mera Islahı ve Amenajman Projesi Açılış Programı'na Kars Valisi Ziya Polat ve AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın katıldı. Protokol üyeleri, üreticilerle bir araya gelerek hayvancılığın geliştirilmesine yönelik yürütülen projeler hakkında bilgi verdiler.

Kars\

HEDEF: SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE VERİMLİLİK ARTIRMAK

Proje ile mera varlığının artırılması, kırsal üretimin sürdürülebilir hale getirilmesi ve hayvancılık faaliyetlerinin desteklenmesi amaçlanıyor. Özellikle 1.200 dekarlık mera alanında yapılan gübreleme çalışmaları ile toprak verimliliği artırılması hedefleniyor. Ayrıca, 410 dekarlık alanda ekilmek üzere dağıtılan korunga tohumu ile yem bitkisi üretiminin yaygınlaştırılması planlanıyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.