Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde, gece saatlerinde çıkan yangın, Bayıralan köyünde yürekleri ağza getirdi. Mustafa Çelikkıran'a ait iki katlı ahşap ev, henüz belirlenemeyen bir nedenle alevlere teslim olunca, 5 kişilik bir aile için yuva olmaktan çıktı.

ALEVLER KISA SÜREDE BÜYÜDÜ
Edinilen bilgilere göre, yangın çıktığı anda evin içinde bulunan ailenin fertleri son anda kurtulmayı başardı. Ancak alevlerin hızla yayılması sonucu, ahşap ev adeta küle döndü. Olayın ardından bölgeye hızla ulaşan itfaiye ekipleri, İnebolu ve Doğanyurt ilçelerinden takviye alarak yangını kontrol altına almak için yoğun bir mücadele verdi. Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait arazözler de söndürme çalışmalarına destek verdi.
CAN KAYBI OLMADI, MADDİ HASAR BÜYÜK
Yangın, ekiplerin fedakarca çalışmaları sayesinde yakındaki diğer evlere sıçramadan söndürülebildi. Bu durum, olası daha büyük bir felaketin önüne geçerken, ailenin yaşadığı maddi kayıp ise göz ardı edilemeyecek boyutta. Can kaybı ya da yaralananın olmaması tek teselli kaynağı oldu. Yangının nedenine ilişkin incelemeler başlatıldı ve olayın tüm detayları aydınlatılmaya çalışılacak.







