Kastamonu Şeker Fabrikası'nda dehşet: Güvenlik görevlisi mesai arkadaşlarını ayağından vurdu, mahkemede 'öldürme kastım yoktu' dedi

ASAYİŞ Yayınlanma : 20 Şubat 2026 19:04 Düzenleme : 20 Şubat 2026 19:04
Kastamonu Şeker Fabrikası'nda dehşet: Güvenlik görevlisi mesai arkadaşlarını ayağından vurdu, mahkemede 'öldürme kastım yoktu' dedi
Kastamonu Şeker Fabrikası'nda mesai arkadaşlarını silahla yaralayan güvenlik görevlisi A.Y., ilk duruşmada 'öldürme kastım yoktu' diyerek kendini savundu. Yaralılar ise sanığın küfür ederek saldırdığını ve kendilerini korumaya çalıştıkların
Kastamonu Şeker Fabrikası'nda dehşet: Güvenlik görevlisi mesai arkadaşlarını ayağından vurdu, mahkemede 'öldürme kastım yoktu' dedi

Kastamonu Şeker Fabrikası'nda yaşanan olayda, özel güvenlik görevlisi A.Y.'nin tartıştığı mesai arkadaşları A.E. ve S.D.'yi silahla yaralamasına ilişkin dava görülmeye başlandı. Sanık A.Y., mahkemede verdiği ifadede, öldürme kastının olmadığını, yalnızca kendisini savunmak amacıyla ateş ettiğini öne sürdü.

TARTIŞMA SİLAHLI SALDIRIYA DÖNÜŞTÜ

Olay, 7 Temmuz 2025 tarihinde Kastamonu-Sinop karayolu üzerindeki fabrikada meydana geldi. Güvenlik görevlisi A.Y. ile mesai arkadaşları A.E. ve S.D. arasında çıkan tartışma kısa sürede büyüdü. A.Y., yanında bulunan tabancayla mesai arkadaşlarına kurşun yağdırdı. Vücutlarına isabet eden kurşunlarla yaralanan A.E. ve S.D. hastaneye kaldırılırken, A.Y. jandarma tarafından gözaltına alınarak tutuklandı.

SANIKTAN ŞOK SAVUNMA: HAYATİ BÖLGEYE ATEŞ EDERDİM

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında sanık A.Y. kendini savundu. A.E. ile aralarında daha önceden de husumet olduğunu belirten A.Y., olay günü yaşananları şöyle anlattı: "Yemeğe giderken bana küfür etti. Üzerime yürüdüler. Kendimi korumak için silahımı çektim. Öldürme kastım olsaydı ayaklarına değil, hayati bölgelerine doğru ateş ederdim. Amacım sadece onları durdurmaktı." Sanık, ayrıca sıralı amirleri tarafından suça itildiğini iddia ederek işsiz kaldığı için mağdur olduğunu söyledi.

MAĞDURLAR VE TANIKLAR OLAYI ANLATTI

Duruşmada yaralılar A.E. ve S.D. ile tanıklar da dinlendi. Tekerlekli sandalye ile mahkemeye gelen A.E., sanıkla husumetli olduklarını ve sanığın kendilerine küfür ederek saldırdığını belirtti. S.D. ise, sanığın elini tutmaya çalışırken bacağına ateş edildiğini ve ardından A.E.'ye doğru da ateş ettiğini ifade etti. Tanık İ.B. de olayın sanığın küfür etmesiyle başladığını ve A.E.'nin silah çekmediğini doğruladı. Avukat savunmalarının alınmasının ardından duruşma, eksiklerin giderilmesi için ileri bir tarihe ertelendi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.