Kastamonu Üniversitesi'nde diller buluştu: Yabancı dil festivali gerçekleştirildi

KÜLTÜR SANAT Yayınlanma : 16 Mayıs 2026 13:42 Düzenleme : 16 Mayıs 2026 13:42
Kastamonu Üniversitesi'nde diller buluştu: Yabancı dil festivali gerçekleştirildi
Kastamonu Üniversitesi, 20. kuruluş yılı etkinlikleri kapsamında 'Diller Farklı, Dostluk Ortak!' temalı yabancı dil festivali düzenleyerek farklı kültürleri bir araya getirdi.
Kastamonu Üniversitesi'nde diller buluştu: Yabancı dil festivali gerçekleştirildi

Kastamonu Üniversitesi, 20. kuruluş yılı etkinlikleri çerçevesinde 'Diller Farklı, Dostluk Ortak!' temalı yabancı dil festivali düzenledi.

Kastamonu Üniversitesi\

YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ

Kastamonu Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından organize edilen festival, kampüste büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Açılışta, Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. İbrahim Demirbaş ve Dış İlişkiler Genel Koordinatörü Doç. Dr. M. Öztürk Akcaoğlu'nun yanı sıra akademik personel ve çok sayıda öğrenci yer aldı.

Kastamonu Üniversitesi\

KÜLTÜREL STANTLAR VE GASTRONOMİ ETKİNLİĞİ

Festivalin açılışının ardından Rektör Topal, öğrenciler tarafından hazırlanan farklı ülkelere ait kültürel stantları gezdi. Bu stantlarda, ülkelerin tarihine, coğrafyasına ve geleneksel kıyafetlerine dair bilgiler verildi. Katılımcılar, öğrendikleri yabancı dilleri uygulama fırsatı bulurken, farklı kültürleri yakından tanıma imkanı elde etti. Ayrıca, festival kapsamında düzenlenen gastronomi etkinliğiyle dünya mutfağından çeşitli lezzetler de tanıtıldı. İletişim, kültür ve çeşitlilik temalarının ön planda olduğu bu etkinlik, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.