Kayseri'de sektör temsilcilerinin katılımıyla 2. Geleneksel Et ve Ürünleri Çalıştayı başladı. Kentteki bir otelde Kayseri Ticaret Borsası'nın ev sahipliğinde ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı'nın destekleriyle düzenlenen etkinlik, et sektörünün geleceğine yön verecek önemli tartışmalara ev sahipliği yapıyor.
KAYSERİ'NİN TARIM VE HAYVANCILIK POTANSİYELİ
Vali Gökmen Çiçek, Kayseri'nin hem ticaret ve sanayi hem de tarım şehri olduğunu vurguladı. Çiçek, kentin ekili tarım alanı büyüklüğünde Türkiye'de 5. sırada yer aldığını ve hayvancılıkta ülkeye önemli katkı sağladığını belirtti. Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise TÜİK verilerine göre Kayseri'de 436 bin 153 büyükbaş ve 1 milyonun üzerinde küçükbaş hayvan bulunduğunu açıkladı.
SEKTÖRE SAĞLANAN DESTEKLER VE YATIRIMLAR
Belediye Başkanı Büyükkılıç, son 6 yılda tarım ve hayvancılığa 1 milyar lirayı aşkın destek sağladıklarını ifade etti. Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış, kadim üretim kültürünü modern bilim ve teknolojiyle buluşturmayı amaçladıklarını vurguladı. Bağlamış, Kayseri'nin yılda 100 bin tonun üzerinde et işlediğini ve pastırma, sucuk gibi ürünlerin 100 yıllık bir emeğin sembolü olduğunu kaydetti.
ANALİZ MERKEZİ VE AR-GE PROJELERİ
Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yunus Emre Şeker, KTB'nin AR-GE Merkezi Projesi'ni ve Analiz Merkezi Projesi'ni desteklediklerini açıkladı. İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, kentte 22 kesimhane bulunduğunu ve Türkiye'nin et ihtiyacının yaklaşık %10'unun Kayseri'den karşılandığını belirtti. Alanında uzman akademisyenlerin sunumlarıyla devam eden çalıştay 25 Ekim'de sona erecek.








