Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin gelenekselleştirdiği Kayseri Kitap Fuarı, bu yıl 8'inci kez kitapseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. 17-26 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan fuar, milyonlarca kitabı ve yüzlerce yazarı bir araya getirecek.
Kültür ve Sanatın Buluşma Noktası
Kayseri Dünya Ticaret Merkezi Fuar Alanı'nda gerçekleşecek olan organizasyon, her geçen yıl artan ziyaretçi sayısıyla Türkiye'nin önde gelen kitap fuarlarından biri olma özelliğini sürdürüyor. İlk yılında 582 bin ziyaretçiyi ağırlayan fuar, yedinci yılında 1 milyon 85 bin 214 ziyaretçi sayısına ulaşarak büyük bir başarıya imza attı. Bu istikrarlı büyüme, Kayseri'nin kitaba olan yoğun ilgisini ve fuarın ulusal ölçekte güçlü bir marka haline geldiğini gösteriyor.
İlber Ortaylı Anısına Düzenlenecek Etkinlikler
Bu yıl merhum akademisyen ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı anısına ithaf edilen fuarda, yüzlerce yayınevi ve yazar yer alacak. Söyleşi ve imza günleri gibi çeşitli etkinliklerle zenginleşecek program kapsamında, Türkiye'nin tanınmış edebiyatçıları Kayserili okurlarıyla buluşacak. Fuar boyunca Alo 153 İletişim Merkezi ve Beyaz Masa ekipleri de stant açarak vatandaşların talep ve önerilerini dinleyecek. Kayseri Büyükşehir Belediyesi, bu fuarla kentin 'okuyan ve okutan şehir' vizyonunu pekiştirmeyi ve kültürel kalkınmaya katkı sağlamayı hedefliyor.








