Kayseri'de göklere yükselen dev Türk bayrağı yürekleri coşturdu

GÜNDEM Yayınlanma : 19 Temmuz 2026 07:29 Düzenleme : 19 Temmuz 2026 07:29
Kayseri'de göklere yükselen dev Türk bayrağı yürekleri coşturdu
Kayseri'de 15 Temmuz anısına dünyanın en büyük Türk bayrağı görkemli bir törenle açıldı. 3038 metrekarelik bayrak, binlerce kişi tarafından dalgalandırıldı.
Kayseri'de göklere yükselen dev Türk bayrağı yürekleri coşturdu

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anısına Kayseri'de unutulmaz bir an yaşandı. Talas Belediyesi'nin ev sahipliğinde, dünyanın en büyük Türk bayrağı, binlerce kişinin katılımıyla gökyüzünde dalgalandırıldı. Bu anlamlı program, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın gibi önemli isimlerin yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve halkın yoğun ilgisiyle taçlandı.

Kayseri\

TARİH YAZAN BAYRAK GÖZLER ÖNÜNDE

Erciyes Anadolu Holding tarafından özel olarak hazırlanan ve tam 3 bin 38 metrekarelik alanı kaplayan devasa Türk bayrağı, 45 metre eni ve 67 buçuk metre uzunluğuyla nefes kesti. Protokol üyeleri, belediye personeli ve coşkulu vatandaşların omuz omuza verdiği mücadeleyle açılan bayrak, marşlar ve tekbirler eşliğinde rüzgarla dans etti. Bu görkemli anlar, sadece bir bayrak açılışı olmanın ötesinde, milli birlik ve beraberliğin sembolü haline geldi. Vatandaşların duygu dolu anlar yaşadığı bu özel günde, dünyanın en büyük Türk bayrağının havadan çekilen görüntüleri ise adeta büyüleyici bir tablo oluşturdu. Bu devasa sembol, Kayseri semalarında yankılanan milli ruhun en canlı kanıtı olarak hafızalara kazındı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.