Kayseri İl Müftüsü Durmuş Ayvaz, üç ayların başlaması nedeniyle bir mesaj yayımladı. Ayvaz, bu mübarek aylara kavuşmanın huzur ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.
GÜNAHLARDAN ARINMA MEVSİMİ
Ayvaz, üç ayların her yıl heyecanla beklenen ve müminlerin topluca ibadete yöneldiği özel zamanlar olduğunu vurguladı. İçinde anlamlı geceler barındıran bu ayların, günahlardan arınma ve sevaplarla bezenme mevsimi olduğunu belirtti. Ayrıca, bu dönemin nefis muhasebesi yapmak, dünyevi meşguliyetlerden sıyrılmak ve hayata çeki düzen vermek için büyük bir fırsat teşkil ettiğini söyledi.
MAZLUMLAR İÇİN DUA ÇAĞRISI
Müftü Ayvaz, mesajında özellikle dünyanın çeşitli bölgelerindeki mazlumlara dikkat çekti. Filistin ve Gazze başta olmak üzere Doğu Türkistan, Arakan, Keşmir, Libya, Suriye ve dünyanın dört bir yanında zulmün sona ermesi ve mazlumlara yardım edilmesi için dua edilmesini istedi. Zalimlerin kahrolması için bu gece duaların yükselmesini tavsiye etti.
BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU
Ayvaz, mesajını aziz milletinin ve İslam aleminin üç aylarını ve Regaib gecesini tebrik ederek tamamladı. Bu gecenin birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesini Yüce Rabb'den niyaz ettiğini ifade etti.








