Kayseri sanayisi parlıyor: İSO İkinci 500'de firma sayısı %50 arttı!

EKONOMİ Yayınlanma : 20 Temmuz 2026 21:21 Düzenleme : 20 Temmuz 2026 21:21
Kayseri sanayisi parlıyor: İSO İkinci 500'de firma sayısı %50 arttı!
İSO'nun 'İkinci 500' listesinde Kayseri firmalarının sayısı %50 artışla 15'e yükseldi. KAYSO Başkanı, bu başarıyı şehrin sanayi gücünün kanıtı olarak nitelendirdi.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan 'İSO Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2025' araştırması, Kayseri'nin sanayi gücündeki dikkat çekici yükselişi gözler önüne serdi. Bu yılki listede 15 Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) üyesi firmanın yer alması, geçen yıla kıyasla yüzde 50'lik muazzam bir artışa işaret ediyor.

Kayseri'nin Üretim Gücü Tescillendi

KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, listedeki firma sayısının 10'dan 15'e yükselmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu başarının şehrin sanayisinin üretim gücünü ve rekabetçiliğini bir kez daha kanıtladığını vurguladı. Büyüksimitci, küresel ekonomik dalgalanmalar, jeopolitik riskler ve finansmana erişimdeki zorluklara rağmen Kayserili sanayicilerin üretimden, yatırımdan, ihracattan ve istihdamdan vazgeçmeyerek büyük bir özveriyle çalıştığını belirtti.

Geleceğe Umutla Bakış

Başkan Büyüksimitci, bu başarıyı kutlarken, listede yer alan tüm firmaları tebrik ederek ülke ekonomisine katkılarından dolayı teşekkürlerini iletti. Gelecek yıllarda Kayseri'nin bu listede çok daha fazla firmayla temsil edileceğine olan inancını dile getiren Büyüksimitci, Kayserili sanayicilerin başarılarının artarak devam etmesini diledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.