Mersin, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 52. yıl dönümünü anlamlı bir törenle kutladı. KKTC Mersin Başkonsolosu Erek Çağatay, "20 Temmuz, Kıbrıs Barış Harekatı'nın gerçekleştirildiği, Kıbrıs Türk halkının özgürlüğüne kavuştuğu ve varoluş mücadelemizin dönüm noktasıdır" diyerek o tarihi günün önemini vurguladı.

CUMHURİYET MEYDANI'NDA ANMA TÖRENİ
KKTC Barış ve Özgürlük Bayramı kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene Vali Yardımcısı Mehmet Ali Özkan, il protokolü, gaziler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri yoğun ilgi gösterdi. KKTC Mersin Başkonsolosu Erek Çağatay ve çeşitli derneklerin temsilcileri, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi halk oyunları ekibinin gösterisiyle program renklen.
'ADİL VE KALICI BİR ÇÖZÜM İÇİN DESTEĞİMİZ SÜRMEKTEDİR'
Gününü anlam ve önemini belirten konuşmasında Başkonsolos Çağatay, 1968'den bu yana devam eden kapsamlı çözüm görüşmelerinin harekat sonrası da sürdüğünü hatırlattı. Kıbrıs Türk tarafının, Anavatan Türkiye'nin desteğiyle adada adil, kapsamlı ve kalıcı bir çözüme ulaşma konusundaki güçlü desteğini yineledi. Çağatay, Kıbrıs Türk halkının 1963-1974 yılları arasındaki acı tecrübeleri unutamayacağını ve aynı trajedileri tekrar yaşamak istemediğini belirterek, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin, mevcut iki devletin egemenliğinin güvence altına alınacağı bir zemin temelinde, adil ve sürdürülebilir bir anlaşmaya varılabileceğini tüm dünyaya ilan ettiğini sözlerine ekledi. Tören, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.








