Kırsalın minik kaşifleri 'Bi Niğde mi Yapsak?' projesiyle şehri keşfetti

KÜLTÜR SANAT Yayınlanma : 20 Şubat 2026 19:23 Düzenleme : 20 Şubat 2026 19:23
Kırsalın minik kaşifleri 'Bi Niğde mi Yapsak?' projesiyle şehri keşfetti
Niğde'de kırsal öğrencilere yönelik 'Bi Niğde mi Yapsak?' projesi kapsamında, Karakapı İlkokulu öğrencileri tarihi ve kültürel mekanları ziyaret ederek şehrin dokusunu keşfetti.
Kırsalın minik kaşifleri 'Bi Niğde mi Yapsak?' projesiyle şehri keşfetti

Niğde'de yürütülen 'Bi Niğde mi Yapsak?' projesi, kırsal bölgelerdeki öğrencileri şehrin zengin tarihi, kültürel ve sosyal dokusuyla buluşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda, Altunhisar ilçesine bağlı Karakapı İlkokulu öğrencileri, Niğde Kalesi, Alaaddin Camii ve Bedesten Müzesi gibi önemli tarihi mekanları ziyaret ederek kentin geçmişine yakından tanıklık etme fırsatı yakaladı.

TARİHİ VE KÜLTÜREL BİR YOLCULUK

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından koordine edilen proje, daha önce Niğde merkezini ziyaret etme imkanı bulamamış veya tarihi alanları görmemiş çocuklara öncelik veriyor. Öğretmenleri ve Gençlik Merkezi ekiplerinin rehberliğinde gerçekleştirilen gezilerde, öğrenciler belirlenen rotaları takip ederek hem bilgi edindi hem de keyifli vakit geçirdi. Programın devamında, öğrenciler için özel bir sinema etkinliği düzenlendi. Günün ilerleyen saatlerinde bir alışveriş merkezinde yemek yiyen çocuklar, oyun alanlarında eğlenerek unutulmaz bir gün yaşadı.

ÇOCUKLARIN MUTLULUĞU ÖNCELİK

Altunhisar Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Ali Karaca, projenin amacının çocukların Niğde'nin sosyal ve kültürel alanlarını yerinde görmelerini sağlamak olduğunu belirtti. Projeye katılan öğrenciler ise Niğde'nin tarihi güzelliklerini keşfetmekten ve arkadaşlarıyla birlikte bu deneyimi paylaşmaktan duydukları heyecanı dile getirdi. Bu gezinin kendileri için uzun süre akıllarından çıkmayacak, özel bir anı olarak kaldığını ifade ettiler.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.