Kocaeli'de korsan taksicilikte şok ceza: Sürücüye 100 bin, yolcuya 3 bin 870 lira!

ASAYİŞ Yayınlanma : 15 Haziran 2026 05:32 Düzenleme : 15 Haziran 2026 05:32
Kocaeli'de korsan taksicilikte şok ceza: Sürücüye 100 bin, yolcuya 3 bin 870 lira!
Kocaeli'de korsan taksi denetiminde, sürücüye 100 bin TL, yolcuya ise 3 bin 870 TL idari para cezası kesildi. Sürücünün ehliyetine 30 gün el konuldu, araç 60 gün trafikten men edildi.

Kocaeli'de adeta 'yok artık' dedirten bir denetimle, korsan taksi hizmeti veren bir sürücüye tam 100 bin lira idari para cezası kesildi. Üstelik bu durumdan nasibini alan sadece sürücüyle sınırlı kalmadı, araçta bulunan yolcuya da ciddi bir ceza uygulandı.

DENETİMDE YAKALANDILAR

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, rutin denetimleri sırasında şüpheli bir otomobili durdurdu. Yapılan incelemede, aracın korsan taşımacılık faaliyeti yürüttüğü anlaşıldı. Karayolları Trafik Kanunu'nun ilgili maddesi gereğince, araç sürücüsüne dudak uçuklatan 100 bin lira idari para cezası kesildi. Cezanın yanı sıra, sürücünün ehliyetine 30 gün süreyle el konulurken, aracın kendisi de 60 gün boyunca trafikten men edilerek otoparka çekildi.

YOLCU DA CEZASIZ KALMADI

Bu olayın en çarpıcı yanlarından biri de, yasa dışı taşımacılıktan faydalanan yolcunun da bu durumdan nasibini almasıydı. Kanunun ilgili maddesi uyarınca, araç içerisinde bulunan yolcuya da 3 bin 870 lira idari para cezası uygulandı. Bu ceza, korsan taksi kullanımının da caydırıcı bir bedeli olduğunu gözler önüne serdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.