Kocaeli yüksek kesimlerinde 1 Mayıs'ta beyaz sürpriz

ÇEVRE Yayınlanma : 01 Mayıs 2026 21:48 Düzenleme : 01 Mayıs 2026 21:48
Kocaeli yüksek kesimlerinde 1 Mayıs'ta beyaz sürpriz
Kocaeli yüksek kesimlerinde 1 Mayıs'ta mevsim normallerinin altında sıcaklıklar kar yağışını getirdi. Kartepe beyaz örtüyle kaplandı.
Kocaeli yüksek kesimlerinde 1 Mayıs'ta beyaz sürpriz

Kocaeli'de, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altına düşmesiyle birlikte yüksek kesimlerde kar yağışı etkili oldu.

Kocaeli yüksek kesimlerinde 1 Mayıs\

KAR YAĞIŞI BÖLGEYİ BEYAZA BÜRÜDÜ

1 Mayıs'ta gerçekleşen bu kar yağışı, şehir merkezine yakın ve alçak kesimlerde aralıklarla devam eden yağmurun aksine, kentin yüksek noktalarında etkisini gösterdi. Özellikle Samanlı Dağları'nın zirvesinde bulunan Kartepe'nin yüksek kesimlerinde kar yağışı başladı ve bölgeyi kısa sürede beyaz örtüyle kapladı.

Kocaeli yüksek kesimlerinde 1 Mayıs\

METEOROLOJİK VERİLERİN GÖSTERDİKLERİ

Meteorolojik verilere göre, Kartepe'de 1320 metre rakımlı bölgede hava sıcaklığı 0-2 dereceye kadar gerileyerek soğuk bir hava hakimiyetine neden oldu. Rüzgar hızının ise saatte 9 kilometre olarak kaydedilmesi, havanın soğukluğunu artıran bir etken oldu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.