Konya bayram ışıklarıyla büyüledi

YEREL Yayınlanma : 26 Mayıs 2026 15:02 Düzenleme : 26 Mayıs 2026 15:05
Konya bayram ışıklarıyla büyüledi
Konya Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı dolayısıyla Türbeönü Çarşıları, Tarihi Bedesten ve Zafer Meydanı’nı özel ışıklandırmalarla süsledi.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı’nın manevi atmosferini şehrin dört bir yanında hissettirmek amacıyla şehir merkezinin önemli noktalarında ışıklandırma ve süsleme çalışmaları gerçekleştirdi.

Bayram hazırlıkları kapsamında özellikle Türbeönü Çarşıları, Tarihi Bedesten ve Zafer Meydanı başta olmak üzere yoğun ziyaretçi alan bölgeler ışıklarla donatıldı. Yapılan çalışmalar vatandaşlardan da yoğun ilgi gördü.

ŞEHRİN RUHUNA BAYRAM DOKUNUŞU

Uğur İbrahim Altay, bayramların sadece gönüllerde değil şehirlerin ruhunda da hissedilmesi gereken özel zamanlar olduğunu belirtti.

Başkan Altay, Ramazan ayında olduğu gibi Kurban Bayramı’nda da şehir merkezinin farklı noktalarında özel ışıklandırma ve süsleme çalışmaları yaptıklarını ifade etti.

BAYRAM COŞKUSU ŞEHRE YANSITILDI

Bayram hazırlıkları kapsamında çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü kaydeden Başkan Altay, şu ifadeleri kullandı:

“Kurban Bayramı’nın taşıdığı huzur, bereket ve sevinci şehrimizin siluetine yansıtmak istedik. Türbeönü Çarşılarımız, Tarihi Bedestenimiz, Zafer Meydanımız ve şehrimizin farklı noktalarında yapılan ışıklandırmalarla hemşehrilerimizin bayram coşkusunu daha güçlü hissetmesini amaçladık.”

ALTAY’DAN BAYRAM MESAJI

Başkan Altay, tüm vatandaşların Kurban Bayramı’nı kutlayarak mesajını şöyle sürdürdü:

“Tüm hemşehrilerimin bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. Kurban Bayramı’nın ülkemize, şehrimize ve tüm İslam alemine sağlık, huzur, mutluluk ve bereket getirmesini temenni ediyorum; birlik ve beraberliğimizin daim olduğu nice bayramlara hep birlikte ulaşmayı diliyorum.”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.