Konya Büyükşehir Belediyesi, “Güvenli Okul Yolları” projesi kapsamında, çocukların bisikletle okula güvenli bir şekilde ulaşmasını sağlamak amacıyla “Yayabüs” uygulamasını başlattı. Başkan Uğur İbrahim Altay, sürdürülebilir ulaşımı yaygınlaştırmak için çeşitli projelerle şehre önemli katkılar sağladıklarını belirtti.
"Yayabüs" projesiyle, Karatay Cengiz Topel İlkokulu’nda öğrencilere ve velilere, güvenli bir şekilde okula gitmeleri için toplu yürüyüş imkanı sunuldu. Okul çevresindeki trafik güvenliğini artırmak için yapılan iyileştirmelerle öğrenciler, reflektörlü yelekleriyle bir araya gelip, okullarına güvenle ulaştı.
Başkan Altay, bu projenin, çocuklarda yürümenin faydalarını anlatmak ve çevreyi korumak amacıyla gerçekleştirildiğini söyledi. Ayrıca, ilerleyen dönemlerde talepler doğrultusunda şehir genelinde "Yayabüs" uygulamasını yaygınlaştırmayı planladıklarını vurguladı.
Veliler ve öğrenciler, bu farkındalık oluşturucu projeyi memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, güvenli yollar için her zaman bu tür uygulamaların devam etmesini istediklerini dile getirdi.







