Konya, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında aziz şehitlerini unutmadı.
Şehitlik ziyareti, vatan uğruna can veren kahramanları anmak ve onlara olan saygıyı göstermek amacıyla düzenlenen anlamlı bir programla gerçekleştirildi.

ŞEHİTLİKTE HÜZÜNLÜ ANLAR
Konya Şehitliği, dün sabah saatlerinde protokol üyeleri, şehit yakınları ve gazilerin akınına uğradı. Katılımcılar, ilk olarak şehitlerin kabirlerine duygu dolu anlarla karanfiller bıraktı.
Ardından, şehit aileleriyle yakından ilgilenilerek onlarla sohbet edildi. Program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam ederken, hep birlikte şehitler için dualar edildi.

PROTOKOL VE HALK BİR ARADA
Şehitlik ziyaretine Konya Valisi İbrahim Akın, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Cemil Lütfi Özkul, Hava Savunma ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Yusuf Diker, 3. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Esat Çetin, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay gibi önemli isimlerin yanı sıra STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş da katıldı. Bu birliktelik, şehitlere verilen değerin ve milli birlik ruhunun en güzel göstergesi oldu.










