Konya’da cemre dualarla karşılandı

YAŞAM Yayınlanma : 04 Mart 2026 01:50 Düzenleme : 04 Mart 2026 02:41
Konya’da cemre dualarla karşılandı
Konya’nın Karadeniz’i olarak anılan Beyşehir’in incisi Kurucuova Dedegül Mevkii’de Cemre dualarla karşılandı.

CEMRE NEDİR?

"Ateş" ve ya "kor" anlamına gelen cemre, doğanın kış uykusundan uyanıp ısınmaya başlamasını sembolize eder.  Arapça kökenli bir kelime olup sözlükte "ateş koru, ateş parçası" anlamına gelir. Cemre halk inanışına göre Şubat ayı sonlarında ilkbahar başlangıcında yedişer gün arayla sırasıyla havaya, suya ve toprağa düşerek sıcaklığı artırdığına inanılan doğa olayıdır ve baharın müjdecisi kabul edilir. 

DUALARLA KARŞILANDI

İşte Konya’nın Karadeniz’i olarak anılan Beyşehir’in incisi Kurucuova Dedegül Mevkii’de de Suya düşen Cemre dualarla karşılandı. Akan suların önünde biraraya toplanan vatandaşlar okudukları dualar ile rahmetin, bereketin ve baharın müjdecisi Cemre’yi karşıladı. Yapılan dualarla gönüller ısındı, umutlar tazelendi. Ulvi bir niyetle, şükür ve dualarla bu güzel anın huzurunu yaşandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.