Konya'nın Hüyük ilçesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün koordinesinde, Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Konya Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle ilçedeki tüm 1. sınıf öğrencilerine "İtfaiye ve Yangın Güvenliği Eğitimi" verildi.

YANGIN GÜVENLİĞİNE DAİR TEMEL BİLGİLER
Eğitim sırasında, minik öğrencilere yangın anında yapılması gerekenler, tahliye yöntemleri ve yangından korunma yolları anlatıldı.
Sınıf içindeki teorik bilgiler, okul bahçesinde düzenlenen uygulamalı tatbikatlarla pekiştirildi.
UYGULAMALI TATBİKATLAR YAPILDI
İtfaiye ekiplerinin nezaretinde gerçekleştirilen tatbikatlarda, öğrenciler yangın ekipmanlarını yakından tanıyarak afet bilincini "yaşayarak" öğrendi.
Yetkililer, "Yaşayarak Öğrenme" modeli ile afet bilinci eğitiminin, çocuklarda erken yaşta güvenlik kültürü oluşturma amacını taşıdığını belirtti.
Bu tür etkinliklerin muhtemel afet durumlarında hayat kurtarıcı bir rol oynayabileceğini vurguladı. Eğitim, öğrencilerin hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.







