Konya dahil 56 ilde dev operasyon: DEAŞ’a ağır darbe: 525 gözaltı

ASAYİŞ Yayınlanma : 13 Nisan 2026 17:10 Düzenleme : 13 Nisan 2026 17:15
Konya dahil 56 ilde dev operasyon: DEAŞ’a ağır darbe: 525 gözaltı
Türkiye genelinde düzenlenen DEAŞ operasyonlarında 525 şüpheli yakalandı. Operasyonların önemli adreslerinden biri de Konya oldu.

İçişleri Bakanlığı, terör örgütü DEAŞ'a yönelik 56 ilde eş zamanlı operasyonlar düzenlendiğini ve operasyonlar kapsamında 525 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

Operasyonların, güvenlik birimlerinin koordinasyonunda geniş çaplı bir çalışma sonucu gerçekleştirildiği bildirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Daire Başkanlığı, İstihbarat Başkanlığı, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı ve Cumhuriyet Başsavcılıklarının koordinasyonunda, İl Emniyet Müdürlükleri TEM Şube Müdürlüklerince terör örgütü DEAŞ'a yönelik kapsamlı operasyonlar düzenlendi.

KONYA OPERASYONLARIN MERKEZLERİNDEN BİRİ OLDU

Operasyonlar; Adana, Ankara, İstanbul, İzmir, Gaziantep, Konya, Kayseri, Samsun, Trabzon, Sivas ve Van'ın da aralarında bulunduğu toplam 56 ilde eş zamanlı olarak yapıldı.

Güvenlik kaynakları, Konya’nın da operasyonların önemli adreslerinden biri olduğunu ve çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü belirtti.

525 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Operasyonlarda haklarında aranma kaydı bulunan kişilerin de bulunduğu 525 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

ŞÜPHELİLERİN ÖRGÜTSEL FAALİYETLERİ TESPİT EDİLDİ

Gözaltına alınan şüphelilerin, geçmiş dönemlerde DEAŞ terör örgütü içerisinde faaliyet yürüttükleri, örgüte finansal destek sağladıkları ve örgütle bağlantılı Yabancı Terörist Savaşçı (YTS) olduklarının belirlendiği ifade edildi.

Operasyonlar kapsamında yapılan aramalarda çok sayıda silah ve mühimmatın yanı sıra finansal varlıklar ile örgütsel doküman ve dijital materyaller ele geçirildi.

88 YABANCI UYRUKLU ŞÜPHELİ SINIR DIŞI EDİLECEK

Yakalanan şüphelilerden 88’inin Yabancı Terörist Savaşçı kapsamında değerlendirildiği ve sınır dışı edilmek üzere geri gönderme merkezlerine teslim edildiği bildirildi.

Yetkililer, terörle mücadele kapsamında operasyonların kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.