Konya'dan bu yıl 3 bin 796 hacı adayı kutsal topraklara gidecek

HAYATIN İÇİNDEN Yayınlanma : 05 Nisan 2026 01:26 Düzenleme : 05 Nisan 2026 01:28
Konya'dan bu yıl 3 bin 796 hacı adayı kutsal topraklara gidecek
Konya'da 2026 yılında hac ibadeti için kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarına yönelik Mevlana Kültür Merkezinde Hac Eğitim Semineri ve Hacı Buluşması Programı gerçekleştirildi.

MÜFTÜ ÖGE'DEN MESAJ

Konya İl Müftülüğü organizesinde düzenlenen program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programda, kutsal topraklarda görevli olması hasebiyle seminere katılamayan Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge’nin Mekke-i Mükerreme’den gönderdiği sesli mesaj hacı adaylarına dinletildi. Müftü Öge mesajında; azmederek yola çıkan, gözyaşı döken tüm Rahman’ın misafirlerini Kabe-i Muazzama’dan selamlayarak, bu mübarek yolculuğun hayırlara vesile olmasını, ibadetlerin mebrur ve makbul olmasını niyaz etti.

3 BİNDEN FAZLA HACI ADAYI KUTSAL TOPRAKLARA GİDECEK

İl Müftü Vekili Hüseyin Avni Böge’nin açılış konuşmasıyla program devam etti. İl Müftü Vekili Böge, 3 bin 796 hacı adayının Konya’dan uğurlanacağını ifade ederek haccın meşakkat ve zor bir ibadet olduğunu dile getirdi ve hacı adaylarına ibadetlerinde kolaylıklar diledi. Ana hatlarıyla Hac ve Umre Menasiki konuları İl Müftülüğü Baş Vaizi Mehmet Güneş tarafından uygulamalı olarak anlatıldı. Temel sağlık bilgileri hakkında Kalp ve Damar Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Nihat Baysal, katılımcılara bilgiler verip tavsiyelerde bulundu. Bayanlara özel son oturumda ise kadınlara özgü konular, Başvaiz Dr. Selma Arıcı tarafından anlatıldı. Program, İl Müftü Yardımcısı Mustafa Şimşek’in yapmış olduğu dua ile tamamlandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.