Konya için saat verildi: Havanın rengi değişecek

GÜNCEL Yayınlanma : 02 Haziran 2026 10:46 Düzenleme : 02 Haziran 2026 10:51
Konya için saat verildi: Havanın rengi değişecek
Meteoroloji'nin son tahminlerine göre Konya'da öğle saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak. Yağışların akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 2 Haziran Salı gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı. Türkiye genelinde 53 il için sağanak yağış beklentisi açıklanırken, Konya da yağış alacak iller arasında yer aldı.

Rapora göre kentte gün boyunca parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak.

SAAT 12'DEN SONRA ETKİLİ OLACAK

Meteoroloji tahminlerine göre Konya'da öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış görülecek.

Uzmanlar özellikle öğleden sonra dışarıda bulunacak vatandaşların ani yağışlara karşı tedbirli olması gerektiğini belirtiyor.

AKŞAM SAATLERİNDE ETKİSİNİ KAYBEDECEK

Türkiye genelindeki yağışların saat 18.00 itibarıyla etkisini azaltmasının beklendiği bildirildi. Konya'da da yağışlı havanın akşam saatlerine doğru bölgeyi terk edeceği tahmin ediliyor.

Kentte günün en yüksek sıcaklığının ise 28 derece olması bekleniyor.

53 İLDE SAĞANAK YAĞIŞ BEKLENİYOR

Meteoroloji'nin raporuna göre Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun birçok noktasında sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış görülecek.

Özellikle İç Anadolu Bölgesi'nde Ankara, Eskişehir, Çankırı, Konya ve Sivas çevrelerinde yağışların yerel olarak etkili olması bekleniyor.

İSTANBUL'DA BAHAR HAVASI SÜRECEK

İstanbul'da ise parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Kentte sıcaklığın 29 derece civarında seyredeceği tahmin edilirken, yağış beklenmiyor.

VATANDAŞLARA UYARI

Meteoroloji yetkilileri ani sağanaklar nedeniyle oluşabilecek su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmasını istedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.