Konya semalarında nefes kesen eğitim: Askeri timlerden serbest paraşüt atlayışı

GÜNCEL Yayınlanma : 13 Nisan 2026 00:01 Düzenleme : 13 Nisan 2026 00:13
Konya semalarında nefes kesen eğitim: Askeri timlerden serbest paraşüt atlayışı
Konya’da gerçekleştirilen eğitim faaliyetleri kapsamında gökyüzü bu kez askeri arama kurtarma timlerine sahne oldu. Gerçekleştirilen serbest paraşüt atlayışları, hem disiplin hem de profesyonellik açısından dikkat çekti.

İLERİ TEKNİK BECERİLER SERGİLENDİ

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Konya’da konuşlu 3’üncü Ana Jet Üs Personel Kurtarma ve İleri Hava Kontrolörü Grup Komutanlığı bünyesinde görev yapan arama kurtarma ihtisaslı personelin gerçekleştirdiği serbest paraşüt atlayışlarının başarıyla tamamlandığı bildirildi. Eğitimlerin yüksek disiplin, ileri teknik beceri ve üstün profesyonellik ile icra edildiği vurgulandı.

KORKU AŞAĞIDA, CESARET GÖKYÜZÜNDE

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda ise anlamlı ifadelere yer verildi. Açıklamada, “Paraşütçü için yükseklik bir engel değil, özgürlüğün başladığı yerdir. Korku aşağıda kalır, cesaret gökyüzünde vücut bulur.” sözleriyle gerçekleştirilen eğitimin ruhu yansıtıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.