Akşehir'de kayıp olarak aranan bir öğretmenin cansız bedeni uçurumda bulundu. Edinilen bilgilere göre, 35 yaşındaki Onur Uçkun’dan haber alamayan yakınları, dün akşam saatlerinde kayıp ihbarında bulundu. İhbarın ardından başlatılan arama çalışmalarına Konya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) koordinesinde çok sayıda ekip sevk edildi.
Çalışmalara gönüllü kuruluşlardan Yaren Arama Kurtarma Eğitim ve Yardımlaşma Derneği ekipleri de destek verdi. AFAD’ın yönlendirmesiyle bölgede dron ile tarama yapan ekipler, Akşehir'e bağlı Cankurtaran Yarma mevkisinde, uçurum kenarında 42 BLM 26 plakalı beyaz renkli otomobili tespit etti. Araçtan şüphelenen ekipler, bölgeye intikal ederek detaylı inceleme başlattı.
Yaklaşık 100 metre yüksekliğindeki uçuruma iplerle inen Yaren Arama Kurtarma ekipleri, aracın yakınında bir kişinin cansız bedeniyle karşılaştı. Yapılan kimlik tespitinde cesedin, kayıp olarak aranan öğretmen Onur Uçkun’a ait olduğu belirlendi.
AFAD, itfaiye, jandarma, polis ve sağlık ekiplerinin koordineli çalışmasıyla Uçkun’un cansız bedeni, bulunduğu yerden halat sistemleriyle yukarı çıkarıldı. Cansız beden, otopsi yapılmak üzere Akşehir Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, Onur Uçkun’un ölüm nedeni yapılacak detaylı otopsi sonrası netlik kazanacak.







