30 kişilik dağcı ekibi başarılı bir tırmanışın ardından deniz seviyesinden 3 bin 268 metre yüksekte olan Hasan Dağı Zirvesine ulaştı. Zorlu tırmanışın ardından volkanik dağın zirvesinde dinlenen ekip yeniden inmek için güç topladı.
Konya Selçuklu Dağcılık ve Arama Kurtarma Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Turan Lazoğlu, ''30 kişi ile Hasan Dağına geldik. Dağın zirvesi çok güzel. Hava çok iyi ve biraz sis vardı. Zirveye çıkmayı başaran tüm dağcı arkadaşlarımı kutluyorum'' dedi.
Bu arada dağın zirvesinde mola veren dağcılar da yemek yiyerek sohbet etti. Tırmanışın bazı bölümlerinde zorlandıklarını dile getiren grup üyeleri, birbirlerine yardım ederek dağın zirvesine ulaşmayı başardıklarını da söyledi.
Hasan Dağı deniz seviyesinden 3268 metre yüksek olan tepesiyle bir volkanik dağdır. Büyük Hasan ve Küçük Hasan Dağı olmak üzere iki büyük krateri vardır. Melendiz dağının büyük kısmı, bu iki kraterden çıkan lavlardan meydana gelmiştir.







