Türkiye genelinde milyonları ilgilendiren 2026 yılı asgari ücreti 28 bin 75 TL olarak belirlendi. Yeni asgari ücret çalışanları memnun etmezken, Konya’da bir işletmenin çalışanlarını mutlu eden bir gelişme yaşandı.
Birçok ünlü ismi Konya’ya getirerek dikkatleri üzerine çeken Konya Kebap Evi sahibi Mesut Tekin, bu kez de işletmesinde çalışan personelinin maaşlarıyla konuşulmaya başlandı.
Tekin, çalışanlarına verdiği yüksek maaşlarla sosyal medyada gündem oldu.
Yeni başlayan bir personele en az 40 bin TL maaş verdiklerini, garson maaşlarının ise 100 ila 120 bin TL arasında değiştiğini belirten Tekin, “Çalışanların mutluluğu benim için her şeyden önemli.
Mutlu bir şekilde işe gelip yüzü gülerek gün sonunda evlerine dönüyorsa bundan daha kıymetli bir duygu olamaz” dedi.

BU İŞLETMEDE EN DÜŞÜK MAAŞ 40 BİN TL
Kendisinin de yıllarca çalıştığını, emeğin ne demek olduğunu çok iyi bildiğini vurgulayan Tekin, “Bugün yönetici olabilirim ama ben de bu yollardan geçtim.
İşe yeni başlayan bir personele en düşük 40 bin TL maaş veriyorum. Garsonlarım ise ortalama 100-120 bin TL maaş alıyor. Bu şekilde bütün işverenlere örnek olmak istiyorum” ifadelerini kullandı.
Çalışanlarıyla ilgili bir de video paylaşarak onların beklentilerini soran Tekin’e, personeli, “Bizim bir şey istememize gerek yok, Mesut Bey zaten her şeyi düşünüyor” değerlendirmesinde bulundu.









